29 Nisan 2011, 53.Bölge Niğde Eczacı Odasının 1.Kuruluş Yıldönümü

Değerli Meslekdaşlarım;

Çok ciddi bir eğitimden sonra meslek hayatına atılan eczacılar daha ilk günden itibaren zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır. Mezuniyetten sonra ,önce doyuma ulaşmış bir sektör içerisinde kamu ya da serbest eczane açmak suretiyle iş bulma telaşına başlamaktadırlar.

Kamuda iş bulan eczacılar ,mesleğimizin yanı sıra mesleğimizle çok ilgisi olmayan bir çok işi de yaparak, sağlık hizmeti sunan diğer meslek gruplarının pay aldığı döner sermayeden de en az payı alarak halkımıza hizmet vermektedirler.

Serbest eczane açmayı tercih edenler ise SGK ,İlaç Sanayii ,ilaç dağıtım kanalları arasında yaşam mücadelesi verirken her zaman fiyat düşüşlerini,SGK kesintilerini ,muvazaalı eczane açmak isteyenleri,zincir eczane açma iştiyakı içinde olanları G2D li ilaçların sorunlarını baskı unsuru olarak hep yanlarında hissetmişlerdir.Hissetmeye de devam edecektir.

Bütün bu sorunları öncelikle üst kuruluşumuz olan Türk Eczacıları Birliği ile Eczacı Odalarımızın arasında ki diyalog ve iletişimi geliştirerek tüm meslekdaşlarımızı da bu bütünlük içerisin de tutarak ,demokratik teamüllere uygun , birlikte güçlü meslek örgütü olarak ayakta dimdik durmasını sağlayarak aşabiliriz.

Ulusal ve uluslararası gelişmelerin değişimlerin hızla olduğu ,kanlı savaşların yapıldığı,sınırların yeniden çizilmek istendiği ,başka ülkelerin zenginlikleri üzerinde paylaşım planlarının uygulamaya konulduğu günümüzde İktidar mücadelelerinin son derece sert ve acımasız olacağı muhakkaktır. Meslekdaşlarımız da ulusal ve uluslarası gelişmelere karşı mutlaka da duyarlı olacaklardır. 12 Haziran 2011 de bir genel seçim yapılacaktır.Bu seçimde ülke yönetimde görev ve sorumluluk almak isteyen meslekdaşlarımızda aday adayı olmuşlar bunlardan bir kısmıda aday olarak milletvekili aday listelerinde yer almışlardır.Üstün sorumluluk bilinci ve medeni cesaret örneği olarak aday adayı olan meslekdaşlarımızı kutluyorum.

Bugüne kadar milletvekili olarak görev yapan milletvekili meslekdaşlarımıza da eczacılığa katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

Milletvekili aday listelerinde yer alan meslekdaşlarımızı da ayrıca candan tebrik ediyor kendilerine seçimlerde başarılar diliyor seçilecek olan meslekdaşlarımızın da Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında mesleğimize önemli katkılar sağlayacağını ümit ediyorum.

Daha nice kuruluş yıldönümlerinde birlikte olmak ümidiyle tüm meslekdaşlarıma başarılar ve esenlikler dilerim.Saygılarımla 29Nisan 2011

Ecz.Nihat ÖZTÜRK

53.Bölge Niğde Eczacı Odası Başkanı