Sanal Ortam Üzerinden Satışı Yapılan Yanıltıcı Ürünler Hakkında

42.A.00263
18.12.2019

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

Herhangi bir denetime tabi olmayan mekânlardan, özellikle uydu kanallarından ve internet sitelerinden tanıtımı ve satışı yapılan çok sayıda ürün halk sağlığını tehdit etmektedir.

Bu bağlamda, internet adresleri üzerinden satışı yapılan ve üzerinde sadece bakım/destekleyici/surfaktan gibi maddelerinin olduğu ifade edilen "...........Mavi Su Saç Bakım Serumu" isimli ürün Birliğimiz tarafından temin edilerek Novagenix Bioanalitik İlaç Ar-Ge merkezimiz tarafından analizleri yapılarak içeriği hakkında bilgi sahibi olunmuştur.

İnsan sağlığını yanıltıcı etki ve ürün sahteciliğini önemli ölçüde ortaya çıkaran bu ürün hakkındaki numune sonuç raporu Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ile paylaşılmıştır.

Piyasaya arz edilen söz konusu ürün hakkında Kurum tarafından da çalışmaların başlatıldığı, ürün satışının yapıldığı internet sitelerinin kapatıldığı ve inceleme işlemlerinin devam edeceği hakkındaki Kurum yazısı ekte yer almaktadır.
Bilgilerinizi saygılarımla rica ederim.

Ecz.Arman ÜNEY

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun yazısı için tıklayınız.