FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ

Geçtiğimiz günlerde Kudüs'teki bazı Filistinlilerin evlerinden zorla çıkarılmasının ardından başlayan süreç, İsrail hükümetinin mazlum Filistin halkına karşı yaptığı baskı, zulüm ve şiddeti bir kez daha gözler önüne serdi. İsrail, Filistin halkına sistematik olarak zulmetmekte ve onları yok saymaktadır. Mescid-i Aksa çevresinde yaşananlar ise kabul edilemez noktadadır.

İnsanların yerleşim yerlerinden zorla tahliye edilmesi ve yaşadıkları meskenlere el konulması uluslararası hukuka aykırıdır. İsrail, insanlık suçu işlemeye devam etmektedir. İsrail bu saldırgan tutumundan vazgeçmeli, Filistin’de var olan işgal sona ermelidir.

İsrail’in Kudüs’e ilişkin uluslararası hukuka aykırı bu tavrına karşı uluslararası kurum ve kuruluşları daha etkin ve çözüme yönelik karar ve tavır almaya davet ediyoruz. Türk Eczacıları Birliği olarak mazlum Filistin halkının haklı davasında yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, tüm bu insanlık dışı saldırıları kınıyoruz.

Türk Eczacıları Birliği ve 54 Bölge Eczacı Odası