43. DÖNEM 2. BÖLGELERARASI TOPLANTI BURSA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türk Eczacıları Birliği 43. Dönem 2. Bölgelerarası Toplantı, 10-12 Kasım 2022 tarihlerinde Bursa’da gerçekleştirildi. Toplantıya; Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Yüksek Haysiyet Divanı Üyeleri, Bölge Eczacı Odalarının Başkan ve Yöneticileri, Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği ve Birim Kooperatiflerimizin Başkan ve Yöneticileri ile meslektaşlarımız katıldı.

Toplantı öncesinde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümü dolayısıyla Merkez Heyeti, Denetleme Kurulu Üyeleri, Bölge Eczacı Odası Başkanları ile Bursa Akademik Odalar Birliği Özgürlük Meydanında saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra başlayan 43. Dönem 2. Bölgelerarası Toplantı’nın açılış konuşmasını yapan Bursa Eczacı Odası Başkanı Ecz. Okan Şahin, toplantıya ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirirken, eczacılık mesleğinin içinden geçtiği zor sürece katkı sağlayacak bir toplantının hayata geçirileceğine inandığını söyledi.

Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği II. Başkanı ve Bursa Eczacılar Kooperatifi Başkanı Ecz. Recep Görmez yaptığı konuşmada, eczacıların içinde bulunduğu ekonomik duruma dikkat çekerek yapısal sorunların bir an önce çözüme kavuşması gerektiğini vurguladı.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney toplantının açılışında yaptığı konuşmada sözlerine, “Kurtuluşumuzun ve bağımsızlığımızın yaratıcısı ve Cumhuriyetimizin mimarı, ‘Efendiler yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz’ diyecek kadar kararlı lider Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 84 yıl önce aramızdan ayrıldı, önümüzdeki yıl bize emanet ettiği Cumhuriyet’in 100. yılına hazırlanıyoruz. Tam 99 yıldır reçetemiz Cumhuriyet. Atamızın aziz hatırası önünde saygıyla, minnetle ve özlemle eğiliyoruz” diye başladı.

Mesleğimizin içinde bulunduğu temel süreçler hakkında detaylı bilgi sunan Üney, eylem süreci hakkında da kapsamlı paylaşımlarda bulundu. Üney, miting süreci ile ilgili olarak “Bu süreçte meslek örgütümüzün gücünü net bir şekilde bir kez daha gördük. Gücümüze güç katan tüm oda başkanlarımıza, yöneticilerimize ve meslektaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. Üney, daha sonra şunları söyledi:

“Bizler yeter ki mesleğimiz için tek ses tek yürek olmaya devam edelim. Şimdi mesleğimiz için dimdik ayakta durma vakti. Bizler ‘asla yalnız yürümeyeceksin’ sözünü en iyi bilen bir mesleğin mensuplarıyız. Asla yalnız yürümedik, asla da yalnız yürümeyeceğiz. Ayrılırsak düşeriz, birleşirsek yükseliriz. Bölgelerarası Toplantımızın verimli ve başarılı geçeceği inancıyla hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

Toplantının devamında Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Saygın Garğın, kapsamlı bir sunum eşliğinde çalışma raporunu katılımcılarla paylaştı.

Türk Eczacıları Birliği Saymanı Uzman Ecz. Tahir Özelçi TEB Merkez Heyeti Mali Raporunun sunumunu yaptı.

Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Başkanı Ecz. Oğuzhan Ulutaş Denetleme Raporunu sundu.

Toplantının ikinci ve üçüncü gününde ise bölge eczacı oda başkanları ve yöneticileri görüş ve değerlendirmelerde bulunurken, Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ecz. M. Sait Yücel de eczanelerin ve dağıtım kanallarının içinde bulunduğu ekonomik durumu gösteren kapsamlı bir sunum yaptı.

Bölgelerarası Toplantının kapanış konuşmasını yapan Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney şunları söyledi:

“Biz, birlikte ve bir arada durdukça hak ettiğimizi her zaman elde edeceğiz. Herkes bilsin ki meslek örgütümüz, eczacı hak ettiği değeri alana kadar durmayacak, hep daha fazlası için çalışmaya devam edecek. Yeter ki mesleğimiz için tek ses tek yürek olmaya devam edelim. Bizler, eczanelerde, kamuda ve özel sektörde çalışan meslektaşlarımız, üniversitelerde görevli akademisyen meslektaşlarımız ve hocalarımız, fakültelerimizde okuyan değerli öğrencilerimiz ve eczane çalışanlarımız ile 27 Kasım’da Ankara’da olacağız. Eczacıların yok sayılmasına ve mesleğimizin değersizleştirilmesine dur diyeceğiz.”