KARAZEPİN 400 MG TABLETİN 1170 NUMARALI PARTİSİNDE UYGULANAN GERİ ÇEKME İŞLEMİ HAKKINDA

38.A.00.001112
09.03.2012

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA,

Konu:“Karazepin 400 mg tablet” adlı ürüne 2.sınıf B seviyesinde (eczane, ecza deposu, hastane vb.) uygulanan geri çekme işlemi hakkında

Birliğimize Terra İlaç ve Kimya San. Tic. A.Ş.’den gelen yazı ile;

“Karazepin 400 mg tablet”adlı ürünün1170 (SKT:01/2013)parti numaralısına,15 Ağustos 1986 tarih ve 19196 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Farmasötik ve Tıbbi Müstahzar, Madde, Malzeme ve Terkipleri ile Bitkisel Preparatların Geri Çekilmesi ve Toplatılması Hakkında Yönetmelik” e göre2. sınıf B seviyesinde (eczane, ecza deposu, hastane vb.) geri çekme işlemi uygulandığıbildirilmektedir.

Bilgilerinizi ve geri çekme işleminin sağlıklı bir şekilde tamamlanabilmesi için eczane stoklarında bulunan söz konusu seriye ait ürünlerin, ilgili depolara iade edilmesi hususunun tüm üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Uzm.Ecz.Harun KIZILAY

Terra ilaç firmasından gelen yazı için tıklayınız