2013 YILI AĞUSTOS DÖNEMİ FATURA TESLİM SÜRESİNİN 21 AĞUSTOS'A UZATILMASI HAKKINDA

38.A.00.006086
06.08.2013

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

Birliğimize eczacı odalarımızdan gelen talepler üzerine Birliğimiz tarafından T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İlaç ve Eczacılık Daire Başkanlığı’na gönderilen 30.07.2013 tarihli ve 6019 sayılı yazımız ile,

8-11 Ağustos 2013 tarihleri arasında resmi tatil olması nedeniyle meslektaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için, Temmuz ayı reçetelerine ait faturaların son teslim tarihinin 19 Ağustos 2013 tarihine ertelenmesi talep edilmiştir.

Konu hakkında Kurum tarafından 06.08.2013 tarihinde www.sgk.gov.tr adresinde yayımlanan duyuru ile,

8, 9, ve 10 Ağustos 2013 tarihlerinin Ramazan Bayramı olması sebebiyle, resmi tatil olan bu süreç kapsamında Kurumla sözleşmeli/protokollü sağlık hizmet sunucularından gelen talepler doğrultusunda, 15 Ağustos 2013 tarihinde fatura tesliminde yaşanabilecek gecikmeler/sorunlar göz önünde bulundurularak tüm Medula sistemi (Hastane, Eczane ve Optik) kapsamındaki Ağustos 2013 döneminin fatura teslim süresinin üç iş günü daha ötelenerek 21 Ağustos 2013 tarihi mesai saati sonuna kadar ertelendiği bildirilmektedir.

Söz konusu SGK duyurusu ekte yer almakta olup, bilgilerinizi ve konunun tüm üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Uzm.Ecz.Harun KIZILAY

SGK duyurusu için tıklayınız.